Activiteitenarchief 2010

Links

Tot zondag 26 September 2010: Tento eetfestijnen & herbergleven

De kring speelt graag in op het folklorethema ‘De liefde van de Lichterveldenaar gaat door de maag’ en zette een tentoonstelling op over eetfestijnen en het herbergleven.
Bij de herbergen ligt het zwaartepunt op de periode 1893-1914 omdat de informatie vooral uit de lokale kranten komt die toen verschenen (De Veldbloem en De Gazet van Lichtervelde). Er zijn tal van aankondigingen van herbergkermissen, van verkopingen van herbergen… aangevuld met postkaarten waarop herbergen te zien zijn. De herbergen zijn volgens straat gerangschikt. We vonden er in die periode meer dan 300 terug. Er is ook een klein gedeelte gewijd aan brouwerijen in Lichtervelde. Het tweede gedeelte van de tentoonstelling toont een tiental oude menukaarten die gepaard gingen met een feest, zoals de inhuldiging van het station, het bezoek van de gouverneur, installatie van een burgemeester, een jubelfeest, … Ze geven mooi weer hoe een maaltijd toen samengesteld werd. Er was duidelijk niets tekort.

De tentoonstelling is verder te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis tot en kermiszondag 26 september.

Dinsdag 9 november 2010: Lichterveldse graven in Koolskamp

Wat hebben twee grafmonumenten uit Koolskamp met Lichtervelde te maken? Je komt het weten op deze lezing, waarna een bezoek aan de kerk in Koolskamp gepland is. Wie er niet bij was, leest hier verder.

Links

Zaterdag 19 juni 2010: 25 jaar Heemkundige Kring

De kring bestaat 25 jaar en wil dit in de kijker zetten.
Op zaterdag 19 juni is er om 18.00 u. een academische zitting met receptie in het gemeentehuis. Burgemeester Ria-Beeusaert-Pattyn, Kim van Belleghem van TERF en voorzitter Filip Van Devyvere nemen het woord.

Op de receptie zijn tal van mensen uitgenodigd die iets betekenden in de kring: gewezen bestuursleden, samenwerkende personen en verenigingen, mensen die 25 jaar lid zijn, gemeente- en OCMW-raad, pers,…
Een aantal verdienstelijke bestuursleden zullen in het zonnetje gezet worden door de provincie. Daarna is er een gezellig samenzijn met diner in restaurant 't Damberd.

Links

Dinsdag 1 juni 2010: Start intergemeentelijke onroerende erfgoeddienst

Op dinsdag 1 juni is minister van Monumenten en Landschappen Geert Bourgeois te gast in de site Vancoillie, naar aanleiding van de ondertekening van de akte van de intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst, afgekort als IOED voor de regio Roeselare. De receptie vond plaats in Den Trolley.

Dinsdag 23 maart 2010: Nacht van de Geschiedenis

Jan Vanderfraenen, auteur van een boek over spionage tijdens WOI en medewerker aan het legermuseum in Brussel, komt het onderwerp spionage belichten in O.C. Lichtenhove. Aanvang is 20.00 u. Deze spreekbeurt wordt georganiseerd in samenwerking met het Davidsfonds. De inkom is 2 euro voor leden en 2,5 euro voor niet-leden.

Zondag 31 januari 2010: afhalen jaarboek 2009

Op 31 januari kun je je jaarboek afhalen vanaf 10u30 in het lokaal, eveneens kan het fotoboek worden afgehaald.

Zondag 24 januari 2010: voorstelling jaarboek 2009

Op 24 januari is er de voorstelling van jaarboek 2009 vanaf 10u30 in het lokaal.

Off
Hoofdmenu transparant
Off

Wij gebruiken cookies op deze website om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

We gebruiken ook analytische en advertentie diensten. Klik op"Meer info" indien je dit niet wenst.