Activiteitenarchief 2008

Zaterdag 6 december 2008: Tegenstroom

In het kader van het project ‘veertienachttien’ van de erfgoedcel TERF wordt er in samenwerking met onze kring een theaterstuk opgevoerd genaamd ‘Tegenstroom’. Dit stuk biedt een boeiende afwisseling van liederen door Koen Decauter en teksten van Piet Chielens, medewerker van ‘in Flanders Fields’. ‘Tegenstroom’ is een productie van vredesconcerten Passendale. Het verhaal is gebaseerd op de belevenissen van de grootoom van Piet Chielens en de grootvader van Koen Decauter. Kaarten voor deze mooie productie zijn te bekomen in de openbare bibliotheek en kosten normaliter 7 euro maar voor de leden van de heemkundige kring is er een korting van 2 euro voorzien. De theatervoorstelling vindt plaats in O.C. Lichtenhove om 20.00 u.

Zondag 14 september 2008: Open Monumentendag

Het thema van de Open Monumtendag is 'De Twintigste Eeuw" en op voorstel van de regionale erfgoedverenging TERF is dit vertaald naar 'de Eerste Wereldoorlog in Lichtervelde'. Het gebeuren staat in teken van de bewaarde bunker in de Lerberghevoetweg (hoeve Deceuninck). De centrale locatie is bij Filip Vanmoerkercke waar om 10.30 uur het apertiefconcert plaats heeft dat het plaatselijk OMD-comité orgnianiseert. Van daaruit zullen wandelingen georganiseerd worden naar de bunker. Breng wel aangepast schoeisel mee! In het lokaal van de Heemkundige Kring is een kleine expositie over Duitse verordeningen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De expositie is open tot 16.00 uur en blijft tot in oktober.

 

Rechts

Zondag 7 september 2008: Folklore

De kring helpt aan het folklorecafé dat voor de gelegenheid in zaal De Zwaan gevestigd is. Samen met het Folklorecomité houden we open vanaf 10 uur. Om 10.30 uur is er een apertiefconcert van The Swan River Dixie Band. Aansluitend bij het thema Vlaamse Kermis organiseert de kring een tentoonstelling Bolletjeskermis in Lichtervelde over de geschiedenis van de gemeenteraadsverkiezingen. De tento is open van 10 tot 18 uur. Regelmatig zal er uitleg gegeven worden. De tentoonstelling is verder te bezichtigen tot zaterdag 20 september.

Zondag 13 april 2008: Erfgoeddag "wordt verwacht"

In het lokaal van de Heemkundige Kring is een selectie kiespamfletten te zien van de gemeenteraadsverkiezingen tussen 1895 en 2006. De tentoonstelling is te bezichtigen van 10 tot 18 uur en op zondag 11 mei van 10 tot 12 uur.

Hoofdmenu transparant
Off

Wij gebruiken cookies op deze website om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

We gebruiken ook analytische en advertentie diensten. Klik op"Meer info" indien je dit niet wenst.